Magneet systemen

Voordelige magneetsystemen voor veel toepassingen
Het uitgebreide programma van magneten en magneetsystemen is een aanvulling op de metaaldetectie systemen en x-ray apparatuur. Met deze magneten worden magnetische metalen uit de productstroom gefilterd. Doordat er gebruik gemaakt wordt van Neodymium hebben de magneten een geweldige kracht dat zelfs zwak magnetisch RVS kan aantrekken!

Er zijn magneetsystemen leverbaar voor de voedingsmiddelen-, chemische- en farmaceutische industrie. De uitvoering is afhankelijk van het te filteren product. Zo zijn er vrije val magneetsystemen voor producten in vaste vorm zoals poeders, granulaten, korrels en vlokken. Zelfs voor een drukleiding (pneumatisch transport) is er een speciaal magneetsysteem. Voor vloeistoffen is er de LiquiMag die eventueel dubbelwandig uitgevoerd kan worden voor bijvoorbeeld makkelijk stollende chocolade producten. Voor stortgoederen op een lopende band zijn er rolmagneten beschikbaar die de eindrol vervangen. Het metaal kan dan met een simpele trechter uit het goede product gesepareerd worden.

De niet-magnetische hulzen die over de magneetstaven zitten maken het reinigen erg makkelijk en snel. Zeker gezien de enorme sterkte van de magneten maakt dit het reinigen eenvoudig. Men haalt de magneetstaaf samen met de huls uit het systeem. Daarna kan de magneetstaaf uit de huls gehaald worden, de ijzerdeeltjes komen dan direct los van de huls.

Magbox Auto Clean De Magbox Auto Clean wordt bij continue draaiende productielijnen ingezet. Het vernuftige ontwerp separeert de ijzer deeltjes. Er zijn twee uitlaten, één voor de verontreiniging en één voor het schone product. Ondanks het ingenieuze ontwerp is de inbouwhoogte slechts 400 mm. De interval voor de automatische reiniging is instelbaar
Magbox Food / Farma In de levensmiddelen- en farmaceutische industrie worden deze buismagneet separatoren gebruikt. De behuizing is van slijtvast RVS vervaardigd en is vrij van ‘dirt traps’. De losse magneetstaven kunnen in een bestaande pijp ingebouwd worden en zijn daardoor een zeer voordelige oplossing. Ze zijn leverbaar voor ronde en rechthoekige valpijpen.

LiquiMag
Voor alle verpompbare vloeibare producten is er de LiquiMag. De LiquiMag kan eenvoudig in een bestaande leiding ingebouwd worden. Het product stroomt langs de krachtige magneetstaven waardoor alle magnetische verontreinigingen gescheiden worden van het product. Bij verwarmde leidingen voor makkelijk stollende vloeistoffen kan de LiquiMag dubbelwandig uitgevoerd worden voor verwarming van de behuizing. Deze magneetsystemen voldoen aan de strengste hygiëne eisen waardoor ze geschikt zijn voor zowel de voedings-, chemische- als farmaceutische industrie.

Extruder magneten
Deze serie is speciaal ontworpen voor spuitgiet machines in de plastic industrie. Deze magneet wordt in de toevoer van het granulaat ingebouwd en zorgt ervoor dat er geen ijzer deeltjes in de extruder komen ter voorkoming van schade aan de schroef en spuitnippel. Zelfs bij een temperatuur van 80 graden Celsius doet deze magneet zijn werk.

Nog meer uitvoeringen
Er zijn vele uitvoeringen verkrijgbaar voor de meest uiteenlopende producten. Wij informeren u graag over de beste oplossing voor uw product. Een beknopte overzichtsbrochure kan eenvoudig aangevraagd worden via het informatie formulier aan de rechterzijde.Levensmiddelen

levensmiddelen

De inspectie apparatuur voor de levensmiddelen industrie bestaan uit metaaldetectie, Röntgen inspectie en magneten. Vanzelfsprekend altijd van hoogwaardig RVS gemaakt en leverbaar in standaard- en maatwerksystemen. Diervoeding valt ook onder deze categorie.

Lees verder

Recycling

recycling

De recycling industrie stelt weer heel andere eisen aan de inspectie machines. Zo wordt er vooral gekeken naar machine bescherming. Hiervoor hebben wij speciale metaaldetectie- en magneetsystemen in zeer robuuste uitvoering.

Lees verder

Chemie

chemie

Voor de (petro) chemische industrie zijn er metaaldetectie- rontgen- en magneetsystemen beschikbaar. Deze zijn ontworpen voor eenvoudige integratie en met diverse elektronica pakketten om zowel aan prijs- en prestatie verwachtingen van onze klanten te voldoen.

Lees verder