Levensmiddelen

De inspectie apparatuur voor de levensmiddelen industrie bestaan uit metaaldetectie, Rontgen inspectie en magneten. Vanzelfsprekend altijd van hoogwaardig RVS gemaakt en leverbaar in standaard- en maatwerksystemen. Diervoeding valt ook onder deze categorie.

Stukgoederen verpakt en onverpakt

Voor stuksgoederen in de levensmiddelenindustrie bieden wij voor zowel verpakte als onverpakte producten diverse mogelijkheden.
Er zijn metaaldetectie systemen in standaard- en als maatwerk uitvoering voor het opsporen en verwijderen van alle soorten metaalverontreinigingen met extreem hoge nauwkeurigheden.
Tevens zijn er ook x-ray inspectiemachines die naast metaalverontreinigingen bijvoorbeeld ook glas, steentjes en botjes kunnen opsporen en de producten kunnen controleren op breuk en ontbrekende aantallen.
Tot slot zijn er magneetsystemen die magnetische metalen uit een continue productstroom kunnen verwijderen.

Er zijn systemen voor droge productieomgevingen maar ook voor zeer natte waar regelmatig met hoge druk en stoomcleaners gereinigd wordt.
De industrieën waar onze machine gebruikt worden varieert van bakkerijen, AGF producenten, zuidvruchten, chocoladeverwerking tot vis en vleesverwerkende bedrijven die kwaliteit hoog in hun vaandel hebben.

Stol inspection systems biedt een volledige oplossing die u alle zorgen omtrent product controle uit handen neemt zodat u met gemak kan voldoen aan de meest strenge eisen van onder andere de BRC en IFS.

Stortgoederen / Bulk

Voor stortgoederen in de levensmiddelenindustrie heeft Stol inspection systems een uitgebreid gamma aan inspectie machines.
Er zijn metaaldetectie systemen speciaal ontworpen voor controle van stortgoederen in vrije val welke weer zijn onderverdeeld voor producten met een zeer fijne structuur/korrelgrootte en producten die uit grovere delen bestaan.
Zelfs voor pneumatisch transport, zuig en blaas, is er een compleet systeem dat zowel detecteert als de verontreiniging uit de productstroom verwijderd en dat met productsnelheden tot wel 28 m/sec!
Voor verticale verpakkingsmachines is er een speciale detector met kleine inbouwruimte die eenvoudig in een bestaande verpakkingsmachine geïntegreerd kan worden, bijvoorbeeld tussen de Multihead een VFFS.

Er is ook een x-ray machine, de Raycon Bulk, die zijn sporen ruimschoots verdient heeft voor controle van goederen die op een lopende band gestort worden.
Een uniek, eigen ontwikkeling, uitwerpsysteem zorgt ervoor dat de verontreiniging, zelfs met hoge bandsnelheden volautomatisch uit de productstroom verwijderd worden met een minimum verlies van goed product.

Stortgoederen worden ook vaak met magneetsystemen gecontroleerd die magnetische ijzerdeeltjes uit de productstroom verwijdert. De extreem sterke magneten vangen zelfs ijzervijlsel uit het product.
De magneetsystemen zijn er van eenvoudige uitvoeringen tot complexe volautomatisch reinigende systemen waar u geen omkijken naar heeft.

De industrieën waar deze machines gebruikt worden varieert van meelfabrieken, bakkerijen, AGF producenten, zuidvruchten tot aan cacao en ontbijtgranen producenten die kwaliteit hoog in hun vaandel hebben.
Stol inspection systems biedt een volledige oplossing die u alle zorgen omtrent product controle uit handen neemt zodat u met gemak kan voldoen aan de meest strenge eisen van onder andere de BRC en IFS.

Vloeistoffen en deegachtige producten

Voor vloeistoffen en deegachtige producten zoals slurries in de levensmiddelenindustrie heeft Stol inspection systems speciale pijplijn metaalseparatie systemen.
Er zijn pijplijnsystemen die ontworpen zijn voor probleemloze koppeling met vacuümvul machines die vooral in de vleesverwerkende industrieën gebruikt worden als pijplijn systemen voor dranken, zuivel, sauzen en soepen.
Beide systemen kunnen met een frame en volautomatisch uitwerpsysteem uitgevoerd worden.

Vloeistoffen en viskeuze producten zoals bijvoorbeeld vloeibare chocola kan ook door magneetsystemen gecontroleerd worden om magnetische ijzerdeeltjes uit de productstroom verwijderen.
Er kunnen eenvoudige staven voor zelf-inbouw geleverd worden tot complete magneetpotten die ook verkrijgbaar zijn met een automatische reinigingsinstallatie.

De industrieën waar deze machines gebruikt worden varieert van zuivel-, dranken- en vleesindustrie die kwaliteit hoog in hun vaandel hebben.
Stol inspection systems biedt een volledige oplossing die u alle zorgen omtrent product controle uit handen neemt zodat u met gemak kan voldoen aan de meest strenge eisen van onder andere de BRC en IFS.

Home 9 Machines 9 Levensmiddelen