Chemie

Voor de (petro) chemische industrie zijn er metaaldetectie- rontgen- en magneetsystemen beschikbaar. Deze zijn ontworpen voor eenvoudige integratie en met diverse elektronica pakketten om zowel aan prijs- en prestatie verwachtingen van onze klanten te voldoen.

Stukgoederen verpakt en onverpakt

Voor stuksgoederen in de chemische industrie bieden wij voor zowel verpakte als onverpakte producten diverse mogelijkheden.
Er zijn metaaldetectie systemen in standaard- en als maatwerk uitvoering voor het opsporen en verwijderen van alle soorten metaalverontreinigingen met extreem hoge nauwkeurigheden.
Tevens zijn er ook x-ray inspectiemachines die naast metaalverontreinigingen bijvoorbeeld ook glas, steentjes en botjes kunnen opsporen en de producten kunnen controleren op breuk en ontbrekende aantallen. Tot slot zijn er magneetsystemen die magnetische metalen uit een continue productstroom kunnen verwijderen.

Er zijn systemen voor droge productieomgevingen maar ook voor zeer natte waar regelmatig met hoge druk en stoomcleaners gereinigd wordt.
Een voorbeeld van een industrie waar onze machines gebruikt worden is de petrochemische industrie.
Een typische toepassing is het controleren van kunststof granulaten en pallets.
Stol inspection systems biedt een volledige oplossing die u alle zorgen omtrent product controle uit handen zodat u met gemak kan voldoen aan de meest strenge eisen van uw afnemers.

Stortgoederen / Bulk

Voor stortgoederen in de chemische en recycling industrie heeft Stol inspection systems een uitgebreid gamma aan inspectie machines.
Er zijn metaaldetectie systemen speciaal ontworpen voor controle van stortgoederen in vrije val welke weer zijn onderverdeeld voor producten met een zeer fijne structuur/korrelgrootte en producten die uit grovere delen bestaan.
Zelfs voor pneumatisch transport, zuig en blaas, is er een compleet systeem dat zowel detecteert als de verontreiniging uit de productstroom verwijderd, en dat met productsnelheden tot wel 28 m/sec!
Voor verticale verpakkingsmachines is er zelfs een speciale detector met kleine inbouwruimte die eenvoudig in een bestaande verpakkingsmachine geïntegreerd kan worden.

Er is ook een x-ray machine, de Raycon Bulk, die zijn sporen ruimschoots verdient heeft voor controle van goederen die op een lopende band gestort worden.
Een uniek, eigen ontwikkeling, uitwerpsysteem zorgt ervoor dat de verontreiniging, zelfs met hoge bandsnelheden volautomatisch uit de productstroom verwijderd worden met een minimum verlies van goed product.

Stortgoederen worden ook vaak met magneetsystemen gecontroleerd waarbij er alleen magnetische ijzerdeeltjes uit de productstroom verwijderd worden. De extreem sterke magneten vangen zelfs ijzervijlsel uit het product.
De magneetsystemen zijn er van eenvoudige uitvoeringen tot complexe volautomatisch reinigende systemen waar u geen omkijken naar heeft.

De industrieën waar deze machines gebruikt worden varieert van petrochemische fabrieken tot aan recycling bedrijven die kwaliteit hoog in hun vaandel hebben.
Stol inspection systems biedt een volledige oplossing die u alle zorgen omtrent product controle uit handen neemt zodat u met gemak kan voldoen aan de meest strenge eisen.

Home 9 Machines 9 Chemie